Boksend opvoeden

Boksend Opvoeden is niet het ECHTE boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van de deelnemer kan beantwoorden. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet rondom die hulpvraag.

 

 Door de aangeboden boksoefeningen komen we verschillende dingen tegen die je triggeren en die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. Ik geef handvatten en help de deelnemers om juiste keuzes te maken door concrete afspraken te maken.

Bij de eerstvolgende training is er altijd een kort evaluatiemoment over hoe het thuis ging met wat er is geleerd. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘Waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag?  We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast werken we aan zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. 

 

Het programma kan individueel, gezinsondersteunend of in groepsverband aangeboden worden. Voor individuele of gezinscoaching kunt u contact opnemen en we plannen een intakegesprek in. Vervolgens plannen we 5/10 trainingen in en een outtake. Indien gewenst wordt er ongeveer drie maanden na een traject een opfristraining ingepland. 

 

Boksend Opvoeden is geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod 'Stichting Keurmerk Beroepsscholing'. SKB staat al jarenlang voor beoordeling van de kwaliteit in het veld van accreditatie van de psychosociale opleidingen en scholingen. www.stichtingskb.nl

Meer info over het weerbaarheidsprogramma: www.boksendopvoeden.nl